Tuesday, March 30, 2010

Beautiful Blogger Award

Terima kasih diucapkan kpd kak honey fadhlina yg sudi menyenaraikan blog saya dlm senarai penerima award bagi kategori..
"Top 15 Beautiful Blogger"




Sunday, March 21, 2010

Happy Birthday Aniq Haziq

::Serabainye..Tidak dpt terima hakikat sudah berusia 2 tahun ker sayang..?::

::Comot..Model Nini Coklat Celop::

::Control macho..owh..owh..abg AniQ dah besar::

::Ummi,mana take (cake) abg AniQ?::


SELAMAT HARI LAHIR SAYANG..
Ummi & Papa doakan Abg AniQ sentiasa sehat ceria, bijak pandai & menjadi manusia soleh yg seimbang dunia akhirat.

Weekend nanti kita celebrate ye..TUNGGU!!!!



Thursday, March 11, 2010

Tarikh : 14 Februari 2010
Tempat : Alamanda Putrajaya

video

Wednesday, March 10, 2010

update: HAPPY BIRTHDAY TO ME & MY FRIENDS












Sorry..ada pembetulan peristiwa..huahuahua~
Lunch hour td,bertempat di kedai makan Belimbing Corner, Taman Bukit Belimbing (lihat gambar diatas) opismate ramai2 berpakat celebratekan birthday saya and kawan2 lain yg menyambut ulang tahun kelahiran bulan ni..
Sedap mkn tgh hari kat sini..murah pulok tu.
Nasik+ikan bakar+sayur+sirap limau ais=RM5.50
Kalau kat the mines maunye berbelas hinggit dah tu..

Tgh syok2 menikmati hidangan dtg dua bunga TW (Lela & Dayah) bawak paper bag secret recepi..alamak!!alamak!!ada cake!!!trus terbantot nafsu nak makan nasik sampai licin..kuis nasi kasi Alan ckit..kasi Ella skit..hehehe~

::masih single::

Jika sesape nak berkenalan or nak perkenalkan kpd sedara mara sila hubungi saya utk urusan selanjutnya..kikikiki~

::owh...wow::

::nyum nyum::

::nak potong sudut mana dulu ye..?::

::Potong jgn x potong::

Ni america brownies kalu xsilap namanya..
sedap!!! kerana berperisa chocolate..i like!
Tengah kusyuk potong tetiba teringat masa birthday asben 3thn lepas..brownies ni la yg aku beli utk meraikan dia..tp,di mana dia skrg..?hurmmm.. =(

Alan mengesat air liurnye yg mengalir meleleh-leleh bila terlihat brownies tersebut..sungguh2 beliau terpana..

Birthday boy kiter..En.Lazman pon xmampu menahan liur yg bertakung dlm mulutnya..kata beliau ni kali pertama mkn brownies..dan "sedaplah',katanya

::yang dirai - En.Lazman,Nurul Nadia, I, Ella & K.Tiey (wajahnye tiada krn beliau yg ambik pic nie) ::

::Nurul Nadia::

::Anak perempuan Pak Marjom..Ella namanya::


::dah mkn kenyang2 birthday boy belanja air tebu sblm balik opis semula::

::Ella,Zila,Nanad & Ieylah::

::Jom balik opis semula::


::Nurhidayah @ Qaseh::

::Kad kreatif hasil kerja Dayah @ Qaseh utk setiap yg dirai::

Emmm..terima kasih kepada semua kawan2 yg berkorban pulus tgh2 bln ni.
Budi kalian ku kenang jua..hanya Allah swt jua yg membalasnya



HAPPY BIRTHDAY TO ME!

::i'm 27 today::
Hari ni 11 Mac 2010 genap umur saya 27thn..sy memohon maaf krn tiada party terbuka atau tertutup diadakan utk meraikannya..jika ada kawan2 yg mengidam kek,sila beli sendiri di kedai kek nerhampiran anda..kikiki~
Terpenting sekali sy nak mengucapkan jutaan terima kasih kepada kawan2 yg telah menghantar ucapan selamat di laman Facebook..dan sekali lg maaf krn xdpt reply coz kat pc opis sy nih xleh bukak Facebook..waaaa~sedih woo xleh bersua ria kat FB tika boss xdop..juga,blom ada sape2 yg sudi menghadiahkan sy sebijik lektop peribadi..makanya,sy terpisah dgn dunia cyber buat seketika..harap kawan2 tidak menganggap sy sombong..kerna sebenar-benarnya sy dlm keadaan yg tidak berdaya..huhuhu~
Saya juga mengucapkan SELAMAT HARI LAHIR kepada kawan2 yg berkongsi tarikh pada hari ini..Semoga Terbuka Pintu-Pintu Rezeki buat Kita Semua..
HAPPY BIRTHDAY TO US
kekal ceria..kekal muda




Monday, March 8, 2010

Sweet March

Ramai yang sambut birthday bulan Mac..
Dulu masa kat kolej hampir 1 kelas G5 dilahirkan antara 1-31 Mac..tp,br ku terperasan kite xpenah celebrate dlm kelas..cuma celebrate dgn kawan2 kamcing masing2 @ housemate..
Skrg kat opis pon ramai juga..kat opis celebrate kecil2 dgn kawan2..blk umah hubby masing2 pulak wat surprise!!..sweetnye mereka..mereka je ye..not me! =( i'm very-very disapointed with my "romantic hubby"..
::Mok Uteh @ Jojek_8hb::

::AniQ_22hb::

::En.Lazman_

::Birthday Cake for ol of u::

::Nie pon 4 u ol::


=kpd semua kawan/teman/sahabat=

SELAMAT MENYAMBUT ULANG TAHUN KELAHIRAN
Semoga Hidup DiRahmati & Segala Impian Terlaksana











Thursday, March 4, 2010

Mari Mengenal Haiwan

::Melentur Buluh Biarlah Dari Rebungnya::
Skrg buku tersebut sudah lunyai

::Buku pertama AniQ - mengenal haiwan:

::Gambar menarik dan bewarna-warni::
Memula buka buku nih semua haiwan tersebut AniQ sebut "Cat"..skrg dah boleh sebut & tunjuk "leopard" dengan betul..ada la kemajuannya..

::mukasurat keras..Eryna gigit pon xkoyak..tahan lama skit::

::Harap dpt jupe n beli 3 lg buku tersebut:
-Alphabet-
-ABC,Numbers,Shapes & Colors-
-Fruit & Vegetables-









Pertama Kali Rasa Solid Food

::Cubaan pertama..Nestum Beras+Soya::

::memula mkn sambil duduk dlm walker::

::tukar tempat pulak..duk atas lantai je sbb nestum byk tumpah drpd telan::

::baring jap je nih..pastu dgn pantas dia niarap semula::

::tangan tu cepat aje nak capai mangkuk nestum::




Eryna ~ 6 bulan

::cak aa..::

::hi::

::"zirapah ni kite nak masak apa?"::

::"seksi x saya?"::

::cuaca panas sgt sbb tu xpakai baju::
Eryna dah berusia 6bulan..dah bules makan..tp,memula nak perkenalkan makanan pejal kat dia teramatlah susah.memula buat bubur nasi kosong..blender halus pilus dah tp dia buat main sembur2..pastu beli nestum beras+soya langsung xnak..tp sudu garfu tu nak pulak dia sumbat dlm mulut..pastu buat lg bubur nasik + carrot..xmau jugak..tp kalau bg carrot sahaja nak jg dia telan 2-3sudu..kemuadian beli pulak nestum beras merah..pon xmau..alos la..kebuntuan ummi mikir nak masak menu apa utk Eryna..nak mkn KFC ke dik?Pizza Hut..?huhuhu..









Test Drive

::memula test kete 6 tayar::

::pastu test kete xde tayar pulak::

::"xtaulah nak beli yang mana..AniQ kompius la"