Saturday, August 22, 2009

Kelahiran Eryna Nur Hana

18.08.2009 :

hari dah pon subuh.tetiba terasa sesuatu..basah! masyaAllah,byknye air ketuban membasahi..ku segera bersiap ke Hospital Raja Perempuan Zainab II, Kota Bharu..ku khuatir baby lemas jika terlambat..

setiba di hospital, masih belum terasa sakit nak bersalin.masih boleh beramah mesra dengan semua yang ada di situ..bila doktor periksa, kontraksi dah pon ada..kuat pula tp ku langsung tidak merasa sakit.maka,ku dimasukkan ke Wad 11.

6.00 pm : ku masuk ke dewan bersalin apabila "jalan" dah buka 4cm. setelah beberapa jam, jalan tetap 4cm dan ku masih jg tidak merasa sakit. baby pon tak turun ke "pintu".. doc masukkan ubat sakit utk menggesa kelahiran. 3 botol..sungguh sakit!!! ku meraung-raung..ku menangis-nangis..waaaa~Tuhan saja yang tahu..

19.08.2009

4.46 am : setelah 10jam 46min ku bertarung nyawa, lahirlah si dia baby girl yang dinanti-nanti.. lalu, ku berinya nama ERYNA NUR HANA BINTI HAMDI..dgn harapan anak perempuan ummi ni membesar sebagai gadis cantik dan sentiasa dilimpahi rezeki yang melimpah ruah tanpa kepayahan..InsyaAllah..

No comments:

Post a Comment