Tuesday, July 20, 2010

Jika kau tiada..

my Big Boss pegi Gua Musang..
maka 4hari 3malam ku jadi mangsa buli
...
dibuli oleh: budak botak
1#
taat perintah ummi suh jaga adik..tp selok adik nangis kena penampar dia bila adik nok ngikut ummi lorat kesana-sini mundar-mandir wat mcm-mcm bende..pahtu dgn dia skali kena sedas dua ngan ummi..then,merajuk la dia..bw diri ke ceruk dinding dgn takungan air mata..lepas mintak maaf salam peluk cium laga-laga dahi terus mintak susu & tido..
--------------------------
2#
dlm kete dah tetido..tido sampai isyak..terbangun sbb kena pijak dek adiknye..pastu apalagi..meraung2 mcm histeria xtau mende nak..kuatnye dia menjerit sampai serak tekak n muntah-muntah..bwk turun bawah tgk astro oasis dgr selawat-selawat trus diam sambil makan baulu.. ek eleh..saje jah nok wat peel huduh..

3#
balik keje hari ni dop taulah apa pulak peelnye..
next pembuli: budak berjambol depan

1#
dia selsema..badan pon sikit panas..langsung xmo duk bawak..langsung xleh tinggal kejap pom..aduh..wat keje didapo dgn dia..berdukung..rasanya ummi kena belajar dgn indon2 mcm mana nak dukung adik dlm kain batek bekoz of ummi dah let go ring sling ..

sementara nak tido tu kena layan sentiasa..time mkn itu ini dia ok la..time main tu yg nangis sokmo..asik bercakaran dgn abang..suara dia lg kuat lg abg..jerit kuat air mata xkuar pom..

tido kul 1pg..setengah jam kemudian jatuh katil..eh eh..jatuh atas bantal pom nangis beria..

2#
tetap sama..xmo duk bawah..nangis nangis dan nangis selagi xnaik duk atas..
lepas nangis kacau abang..gigit gigit abang..marah marah abang..pukul pukul abang..pijak pijak abang..berebut segala bende dgn abang..
rebut henpon ngan ummi..marah marah ummi bila cari papa belakang henpon papa xde..buat buat histeria sondol sana sondol sini sampai belaga ngan dinding

tp,amat comel bila dia tegolek-golek-golek syinyum manis nak manja2 ats riba ummi..






mcm mana ye ibu2 yg jg ramai anak kecik tiap hari..?


2 comments:

  1. Cam tu ler ... Kejap2 jadi singa ....

    ReplyDelete
  2. singa..hahaha..
    sy perlu lebih sabar kak..

    ReplyDelete